Uzmanlardan üçüncü el sigara dumanı uyarısı

Sigaranın Zararları ve Bırakma Süreci Hakkında Bilgilendirici Görüşler

Okyaltırık, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü sebebiyle AA muhabirine sigaranın insan sağlığına etkileri, pasif içicilik riskleri ve sigarayı bırakma sürecinde izlenmesi gereken yöntemler hakkında bilgi verdi. Sigaranın vücuttaki her organı etkilediğini belirten Okyaltırık, özellikle akciğerin olumsuz etkilerini vurgulayarak açıklamalarda bulundu.

Üçüncü el Sigara Dumanı Uyarısı

Okyaltırık, pasif içicilik kadar artık “üçüncü el sigara” kavramına da dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, bu durumun sigara içmeyen kişilerin maruz kaldığı tehlikeleri açıkladı. Üçüncü el sigaranın etkisinin uzun süre devam ettiğine dikkat çeken Okyaltırık, duvarlara, eşyalara sinen sigaranın toksik etkilerine değindi.

Çocuklarda yapılan bir çalışmadan örnek veren Okyaltırık, sigara maruziyetinin ciddi hastalıklara zemin hazırladığına işaret etti. Sigarayı bırakan hastalarda artan öksürükten bahseden Okyaltırık, bunun sağlığın geri kazanılmasının bir işareti olabileceğini söyledi.

“Gerçekten İsteyip İstemediğinizi Belirleyin”

Sigarayı bırakmak isteyenlere önerilerde bulunan Okyaltırık, bırakma sürecinde psikolojik hazırlığın önemini vurgulayarak destek almalarını tavsiye etti. Sigarayı bırakma konusunda başarıların bireyden bireye değişebileceğini belirten Okyaltırık, bırakma sürecinde destek almanın faydalı olabileceğini dile getirdi.

Related Posts

18 bin sağlık personeli ataması yapılacak: Bakan Memişoğlu tarih verdi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bakanlığına yapılacak sağlık personeli atamalarına ilişkin, “Ekim ayında 18 bin atama için ilanımız olacak ve alım yapacağız.” dedi.

Et, süt, yumurta yok: Bilim insanları kilo vermenin en etkili yolunu buldu

Diyetle ilgili yapılan araştırmalar her geçen gün yeni bulgular ortaya koyarken, bilim insanlarından dikkat çekici bir açıklama geldi. Bitkisel temelli beslenme biçimi olan vegan diyeti uygulayanların, yalnızca hayvansal gıdalardan uzak durarak vücutlarındaki asit yükünü ciddi şekilde azalttığı ve bunun da doğrudan kilo kaybına yol açtığı belirtildi.

Uzman: ‘Göğüs ağrısı olmadan da kalp krizi geçirmek mümkün’

Kalp krizi denildiğinde genellikle göğüs ağrısı akla gelse de her zaman tek belirti olmayabilir. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz, kalp krizinin sırt ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, mide bulantısı gibi göğüs dışı belirtilerle de ortaya çıkabildiğine dikkat çekti. Özellikle kadınlar, yaşlılar ve diyabet hastaları gibi bazı gruplarda bu atipik belirtilerin daha sık görüldüğüne işaret eden Doç. Dr. Yılmaz, bu durumun tanı sürecini zorlaştırabildiğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Kalp krizlerinin sabah saatlerinde daha fazla yaşanmasının sebebi işte bu!

Araştırmalar, sabah saatlerinde kalp krizi riskinin %40 daha yüksek olduğunu gösteriyor. Uzmanlara göre bu durumun arkasında tek bir neden yok. İşte o sebepler…

Sivas’ta kene vakaları ve tedbirler görüşüldü

Sivas’ta Vali Yılmaz Şimşek başkanlığında kene vakalarıyla ilgili değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Yattığınız yerden postürü çökertmeyin! Bozukluk uykuda başlıyor, pozisyonunuzu düzeltin

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?