Sakarya’da Dolandırıcılık Operasyonu: Şehit Teğmenin Fotoğrafını Kullanan Dolandırıcı Yakalandı!
Sakarya’da, 2014’te şehit düşen bir teğmenin fotoğraflarını kullanan ve açtığı sahte sosyal medya hesaplarıyla insanları dolandıran Serkan Ç. sonunda yakalandı. D.M isimli kadın, nişan öncesi dolandırıcı olduğunu anlamasına rağmen ailesini ikna edemedi. Serkan Ç., paraları aldıktan sonra nişan günü gelmedi.
Şehit Teğmenin Fotoğrafını Kendisininmiş Gibi Kullandı
İddiaya göre, sahte bir isimle açtığı sosyal medya hesabında İstanbul’da yaşayan D.M. adlı bir kadınla tanışan 46 yaşındaki Serkan Ç., kendisini Sakarya İl Jandarma Komutanlığında görevli olarak tanıttı. Şüpheli, şehit teğmenin askeri üniformalı fotoğraflarını kendisininmiş gibi göndererek, mağdurun güvenini kazandı.
CİMER’e Başvurdu, Asker Olmadığını Öğrendi
Mağdur olan D.M. hiç yüz yüze görüşmediği Serkan Ç.’den istediği parayı “arkadaşına ait olduğunu belirttiği” kendi banka hesabına gönderdi. Durumdan şüphelenen D.M. CİMER’e başvurdu ve aldığı cevapta şüphelinin askeri personel olmadığını öğrenince şikayetçi oldu.
250 Bin Lira Dolandırdı
Şikayet üzerine başlatılan soruşturma sonucunda Sakarya İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelinin kente gelerek başka bir sahte kimlikle kendini tanıtarak evlenme vaadiyle yaşadığı bir kadını 250 bin lira dolandırdığını ve askeri personel olduğunu iddia ederek bir mobilyacıdan “borç” adı altında 5 bin lira aldığını tespit etti.
Orduevi Müdürü Olarak Çalıştığına Dair Sahte Evrak Düzenledi
Ayrıca şüphelinin güven sağlamak için Sakarya 7. Komando Tugay Komutanlığı emrinde “Orduevi Müdürü” olarak çalıştığını iddia ettiği sahte evraklar düzenlediği ortaya çıktı. Yakalanan Serkan Ç. nöbetçi hakimliğe sevk edilerek “nitelikli dolandırıcılık” suçundan tutuklandı.
Askeri Üniforma Kullanarak Dolandırıcılık Yaptı
Mağdur D.M., zanlıyla sosyal medyada bir grupta tanıştığını belirtti. Serkan Ç.’nin kendisini askeri personel olarak tanıttığını söyleyen D.M., zanlının güven kazandıktan sonra samimi konuşmaya başladığını ve mağdurları dolandırdığını ifade etti.
Nişan Günü Gelmeyen Dolandırıcı
D.M., hazırlık aşamasında 10 bin lira gönderdiği dolandırıcının nişan günü gelmeyerek ailesini bile kandırdığını söyledi. Mağdur D.M., diğer insanları da uyararak, “İnsanlar dolandırıldığını anladığında da özel görüntülerle tehdit ederek geri sindirmeye çalışıyor.” dedi. Ailemi bile kandırdı. Ailem ‘Sen sorun çıkartıyorsun.’ dedi. ‘Sizi manipüle ediyor, kanmayın.’ dedikçe ailem bana inanmadı. Çok muazzam yalanlar söyleyen insanlar, bunlar bu işi meslek haline getirmişler. ‘Beni dinlemediniz benim param gitti, bir sürü masraf yaptınız, şimdi bana inandınız mı?’ dedim. Tabii inandılar ama iş işten geçmiş oldu.”;