Karadeniz’de Günlük 9,5 Milyon Metreküp Üretim Tamamlandı

Günlük 9,5 Milyon Metreküp Üretim Karadeniz’de Tamamlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Karadeniz’de günlük 9,5 milyon metreküp üretime ulaşılarak ilk fazın tamamlandığını açıkladı.

Bakan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası’nın 1’inci fazının tamamlandığını belirterek, “Yaklaşık 9,5 milyon metreküplük bir günlük üretimle şu anda artık 2’nci fazın üretimine, yani bunu iki katına çıkaracak üretim aşamasının faaliyetlerine devam ediyoruz” dedi. Ayrıca, yeni sahalarda keşiflerle ilgili çalışmalara da devam ettiklerini vurgulayan Bayraktar, “Üretimi artırmak ve yeni keşiflerle bulunan rezervleri üretim rezervlerimize eklemek istiyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı video paylaşımında, “Enerjide tarihi bir rekora imza attık. Sakarya Gaz Sahası’nda ilk faz tamamlandı. Günlük 9,5 milyon metreküp üretim, 4 milyonu aşkın haneye yerli ve milli enerji sağlayacak” ifadelerini kullandı.

2026 yılında Sakarya Gaz Sahası’nda göreve başlaması planlanan Türkiye’nin ilk yüzer üretim platformuyla ilgili de bilgi veren Bayraktar, platformun devreye girmesiyle günlük ekstra 10 milyon metreküplük üretim yapılacağını belirtti. Böylece 2026 yılında toplam üretimin 20 milyon metreküpe çıkacağına işaret eden Bayraktar, 2028 yılında günlük üretimin 40 milyon metreküpe çıkması ve tüm hanelerin doğal gaz ihtiyaçlarının Sakarya Gaz Sahası’ndan karşılanması hedeflendiğini aktardı.

Haber: Kübra SONKAYA/ANKARA

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.
Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

iOS 26 ile dolandırıcı aramalarına son!

Apple, sonbaharda yayınlanması beklenen iOS 26 güncellemesiyle iPhone kullanıcılarının yıllardır şikâyet ettiği bir soruna neşter vurmaya hazırlanıyor: spam aramalar ve mesajlar.

Gökbilimcilerden rekor kıran keşif: Evrenin bilinen en yaşlı galaksisi tespit edildi

MoM z14 adı verilen bu ilkel gökada, evrenin başlangıcı olarak kabul edilen Büyük Patlama’dan sadece 280 milyon yıl sonra oluşmuş olmasıyla bilim dünyasında heyecan yarattı. BÜYÜK PATLAMA’NIN HEMEN ARDINDAN BİR “KOZMİK MUCİZE” Gökbilimciler, henüz …

Üniversite öğrencileri​​​​​​​ Rubik küpü saliseler içinde çözen robot geliştirdiler

Bu başarı, önceki rekoru yaklaşık üçte bir oranında geride bıraktı. Purdue Üniversitesi’nden bir grup öğrenci, özel olarak tasarladıkları bir robotla Rubik Küpü’nü sadece 0.103 saniyede çözerek yeni bir Guinness Dünya Rekoru kırdı. Bu süre, bir …

Meta’dan 16 yaş altı için devreye alınan uygulama

Meta Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikaları Direktörü Sezen Yeşil, internette gençleri olumsuzluklara karşı korumak adına “Genç Hesapları” uygulamasını devreye aldıklarını belirtti.

Google, AlphaEvolve devrimini başlattı

Google’ın yapay zekâ araştırma laboratuvarı DeepMind, AlphaEvolve adını verdiği yeni sistemini tanıttı. Bu sistem, özellikle doğruluğu makineyle değerlendirilebilen bilimsel problemleri çözmek üzere geliştirildi. DeepMind, AlphaEvolve’un, Google’ın …

Elon Musk’ın “Robotaxi”si engele takıldı

Tesla’nın, otonom araç projeleri kapsamında kullanmak üzere “Robotaxi” kelimesi için yaptığı marka tescil başvurusu, ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından reddedildi. Kararın gerekçesi, terimin sektörde çok genel ve tanımlayıcı bir ifade olarak kullanılması. Başvurunun “sadece tanımlayıcı” olduğu belirtilerek, Tesla’nın bu kelimeyi ticari marka olarak tescil ettirmesi uygun bulunmadı.