Google Chrome’a bir talip daha çıktı!

Perplexity, Google Chrome’a Talip Olabilir

ABD Adalet Bakanlığı’nın Google’a karşı yürüttüğü tekel davası yeni bir evreye giriyor. Bu süreçte yapay zekalı arama motoru Perplexity, dikkat çeken bir açıklamayla gündeme geldi. Şirketin yöneticilerinden Dmitry Shevelenko, Google’ın Chrome tarayıcısını satmak zorunda kalması durumunda Perplexity’nin talip olabileceğini açıkladı.

Shevelenko, Google’ın Android işletim sistemi ve arama motorundaki baskın konumunun yapay zeka asistanlarını nasıl sınırladığını belirtirken, Perplexity’nin yaşadığı ticari engelleri detaylarıyla paylaştı. Ayrıca, Chrome’un kontrolünün Perplexity’ye geçmesi durumunda aynı hizmeti kaliteden ödün vermeden ve ücretsiz olarak sürdürebileceklerini vurguladı.

Perplexity, ABD’de çeşitli telefon üreticileri ve mobil operatörlerle işbirliği yapmayı hedefliyor fakat Google’ın sektördeki egemenliği nedeniyle görüşmelerin çoğunun başarısızlıkla sonuçlandığını kaydetti. Perplexity uygulamasının cihazlara ön yüklenmesi için yapılan görüşmeler, olası “Google yaptırımları” sebebiyle sonuca ulaşamadı.

TSMC, 1.4 nm Üretim Sürecini Duyurdu!

TSMC, yeni 1.4 nm üretim süreci için hazırlıklara başladı. Bu teknolojinin, performans tarafında fark yaratması bekleniyor.

Google’ın arama motorunu varsayılan hizmet olarak dayatan anlaşmalar, Perplexity gibi alternatif yapay zeka tabanlı platformların cihazlara entegre edilmesini engelliyor. Bu durum, sektörde rekabetin kısıtlanmasına ve kullanıcıların sınırlı hizmet almasına neden oluyor.

Google Chrome’un satışı henüz spekülatif olsa da, yaşanan gelişmeler teknoloji dünyasında önemli yapısal değişikliklerin habercisi olarak yorumlanıyor. Peki sizce Google Chrome tarayıcısı satılmalı mı? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından paylaşmayı unutmayın.

Related Posts

iOS 26 ile dolandırıcı aramalarına son!

Apple, sonbaharda yayınlanması beklenen iOS 26 güncellemesiyle iPhone kullanıcılarının yıllardır şikâyet ettiği bir soruna neşter vurmaya hazırlanıyor: spam aramalar ve mesajlar.

Gökbilimcilerden rekor kıran keşif: Evrenin bilinen en yaşlı galaksisi tespit edildi

MoM z14 adı verilen bu ilkel gökada, evrenin başlangıcı olarak kabul edilen Büyük Patlama’dan sadece 280 milyon yıl sonra oluşmuş olmasıyla bilim dünyasında heyecan yarattı. BÜYÜK PATLAMA’NIN HEMEN ARDINDAN BİR “KOZMİK MUCİZE” Gökbilimciler, henüz …

Üniversite öğrencileri​​​​​​​ Rubik küpü saliseler içinde çözen robot geliştirdiler

Bu başarı, önceki rekoru yaklaşık üçte bir oranında geride bıraktı. Purdue Üniversitesi’nden bir grup öğrenci, özel olarak tasarladıkları bir robotla Rubik Küpü’nü sadece 0.103 saniyede çözerek yeni bir Guinness Dünya Rekoru kırdı. Bu süre, bir …

Meta’dan 16 yaş altı için devreye alınan uygulama

Meta Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikaları Direktörü Sezen Yeşil, internette gençleri olumsuzluklara karşı korumak adına “Genç Hesapları” uygulamasını devreye aldıklarını belirtti.

Google, AlphaEvolve devrimini başlattı

Google’ın yapay zekâ araştırma laboratuvarı DeepMind, AlphaEvolve adını verdiği yeni sistemini tanıttı. Bu sistem, özellikle doğruluğu makineyle değerlendirilebilen bilimsel problemleri çözmek üzere geliştirildi. DeepMind, AlphaEvolve’un, Google’ın …

Elon Musk’ın “Robotaxi”si engele takıldı

Tesla’nın, otonom araç projeleri kapsamında kullanmak üzere “Robotaxi” kelimesi için yaptığı marka tescil başvurusu, ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından reddedildi. Kararın gerekçesi, terimin sektörde çok genel ve tanımlayıcı bir ifade olarak kullanılması. Başvurunun “sadece tanımlayıcı” olduğu belirtilerek, Tesla’nın bu kelimeyi ticari marka olarak tescil ettirmesi uygun bulunmadı.