AGS başvuruları başladı mı, nasıl yapılır? AGS başvuru ücreti ne kadar?

2025 AGS Başvuruları Başladı! İşte Detaylar

AGS başvuru tarihleri belirlendi ve ÖSYM sınav takvimi açıklandı. Peki, AGS başvuruları başladı mı ve nasıl yapılır? AGS başvuru ücreti ne kadar olacak?

2025 AGS BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (2025 MEB AGS) için başvuru tarihleri belirlendi.

2025 MEB AGS başvuruları 8 Mayıs 2025 Perşembe günü başlayacak ve 20 Mayıs 2025 tarihinde sona erecek. Geç başvurular ise 28 Mayıs 2025 tarihine kadar kabul edilecek.

2025 AGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

AGS başvuruları, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (https://ais.osym.gov.tr) üzerinden online olarak gerçekleştirilecek. Adaylar ayrıca ÖSYM Başvuru Merkezleri veya mobil uygulama üzerinden de başvurularını yapabilecekler.

AGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

AGS başvuru ücreti henüz açıklanmadı. Başvuru ücreti, ÖSYM tarafından yayımlanacak olan AGS başvuru kılavuzu ile birlikte duyurulacaktır.

AGS NE ZAMAN?

2025 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ve 2025 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 13 Temmuz 2025 tarihinde 2 oturum halinde düzenlenecek. Öğretmen adayları, AGS’de 80, ÖABT’de 50 çoktan seçmeli soruya cevap verecek ve 110 dakika süreleri olacak. Bu önemli sınavda başarılı olmak için başvuruları kaçırmayın! 📚

Related Posts

Ulusal Staj Programı ne zaman açıklanacak? 2025 Ulusal Staj Programı (UPS) sonuçları açıklandı mı?

2025 Ulusal Staj Programı ne zaman açıklanacak, sorusu Mayıs ayının gelmesiyle beraber adayların yoğunlaştığı konulardan oldu. Bu seneki başvuruları 23 Aralık 2024- 10 Mart 2025 tarihlerinde gerçekleşen UPS yani Ulusal Staj Programı değerlemeler sonucunda adayların mesleki/akademik, sanatsal/sosyal ve sportif yeterlilik puanları belirlenmekte ve adaylar kimlik bilgileri gizlenerek stajyer havuzuna aktarılıyor. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, belge ve kontrol değerlendirme aşamalarının devam ettiği bildirildi. Peki, Ulusal Staj Programı sonuçları açıklandı mı? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI 2025 AÇIKLANMA TARİHİ || İOKBS bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bursluluk sınav sonuçları, hafta sonu gerçekleştirilen sınavın akabinde merak konusu oldu. “İOKBS 2025 Bursluluk Sınavı sonuçları açıklandı mı?” sorusunun cevabına göre bekleyişe geçecek olan vatandaşlar, internet üzerinden detayları sorguluyor. Sınava giren öğrenciler İOKBS 2025 Bursluluk Sınavı’na giren ilkokul ve lise öğrencileri aldıkları puan durumunu MEBGOV.TR ekranı üzerinden görüntüleyebilecek. Sınava katılan adaylar sonuç durumuna göre burs almaya hak kazanacak. Peki, İOKBS 2025 Bursluluk sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte Bursluluk Sınav sonuçları sorgulama ekranı hakkında detaylar

CHP’nin Beyazıt mitinginde görünen kulede yanan ışığın anlamı ne?

CHP’nin Beyazıt mitinginde görünen kulede yanan ışığın anlamı ne?

Pınar Eczacıbaşı kimdir, neden öldü? Pınar Eczacıbaşı kaç yaşındaydı?

Pınar Eczacıbaşı kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İş dünyasının tanınan isimlerinden biri olan Pınar Eczacıbaşı, Eczacıbaşı ailesinin üçüncü kuşak temsilcileri arasında yer aldı. Eğitimini Işık Lisesi’nin ardından Amerika Birleşik Devletleri’nde New Hampshire Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünde tamamladı. Türkiye’ye döndükten sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisansı yaptı. İş yaşamına Eczacıbaşı İlaç’ta başlayan Eczacıbaşı, bankacılık ve yatırım alanlarında da çeşitli görevler üstlendi. 2004 yılında GP-Trust adlı yatırım danışmanlığı şirketini kurdu. Türkiye-Lüksemburg İş Konseyi’nin kurucuları arasında yer aldı ve Avrupa Yatırım Fonu ile çeşitli girişimlerde bulundu. Kültür ve sanat alanında da faaliyet gösterdi. Peki, Pınar Eczacıbaşı kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.

HIDIRELLEZ GÜL AĞACI RİTÜELİ YAPIMI: Hıdırellez’de gül ağacına dilek nasıl dilenir, ne zaman, saat kaçta gömülür? Gül ağacı yoksa ne yapılır? Hıdırellez sabahı neler yapılır, dilekler yakılır mı?

Hıdırellez gül ağacı ritüeli, en bilinen dilek dileme yöntemleri arasında yer alıyor. Tabiatın canlanmasını, toprağın bereketlenmesini, dertlerden kurtulunmasını ve Hızır ile İlyas peygamberlerin buluşmasını simgeleyen “Hıdırellez”, binlerce yıldır farklı gelenek ve inanışlarla yaşatılıyor. Baharı müjdeleyen Hıdrellez’de çeşitli dilekler dilenecek. 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece kutlanan bu gecede en yaygın bilinen dilek yöntemlerinden biri de istenen dilekleri kağıda çizerek gül ağacının altına kağıt gömülmesi olarak yer alıyor. Geçmişten bugüne, gül fidanına dilek bağlama ritüeli, akşam saatlerinde yapılıyor. Öte yandan vatandaşlar Hıdırellez’de gül ağacı yoksa ne yapılır? sorusuna da yanıt arıyor. Peki, Hıdırellez’de gül ağacına dilek nasıl dilenir, ritüel ne zaman, yapılır saat kaçta? İşte, Hıdırellez sabahı yapılacaklar ve gül ağacına dilek kağıdı gömme ile ilgili detaylar.

YKS ne zaman yapılacak? YKS sınav giriş belgesi yayımlandı mı?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları 6 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında tamamlandı. Adaylar Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) sınav tarihlerini gündemine aldı. Peki, YKS ne zaman yapılacak? YKS sınav giriş belgesi yayımlandı mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir