ABD başkanının kim olduğu sorusuna yapay zekanın şaşırtıcı yanıtı!

Yapay Zekanın Temel Kusurları Hala Devam Ediyor

Yapay zeka, küresel ölçekte kullanıcılar arasında giderek daha popüler hale geliyor. OpenAI gibi şirketlerin sunmuş olduğu ChatGPT gibi sohbet robotları, günlük hayatta sıkça kullanılıyor ancak temel kusurlarla karşılaşabiliyor.

Her gün milyonlarca kişiye hizmet veren ChatGPT, temel soruların yanıtlanması konusunda zorluklar yaşamakta. Örneğin, ABD Başkanı’nın kim olduğu gibi basit bir soruya bile doğru cevap vermekte sıkıntılar çekiyor.

Gelişmiş işlevselliğine rağmen, ChatGPT gibi yapay zeka sistemlerindeki hatalar dikkat çekiyor. Benzer şekilde, Meta’nın Llama 3 modeli gibi diğer büyük teknoloji şirketleri de benzer sorunlarla uğraşıyor.

2024 seçimlerinden sonra, yapay zeka sistemlerinin yanlış tanımlamalar yaptığı durumlar sıkça gözlemlendi. Sorunun kaynağının sistemlerin güncellenmesindeki aksaklıklardan kaynaklandığı düşünülüyor.

OpenAI, ChatGPT’nin bilgi çekirdeğini son olarak Haziran 2024’te güncellediğini ancak başkanlık makamıyla ilgili güncel olmayan bilgilerin hala mevcut olduğunu açıkladı. Bu durum, özellikle ödeme yapmayan kullanıcılar arasında hala hatalarla karşılaşıldığını gösteriyor.

Yapay zeka sistemlerindeki bu tür hatalar, kullanıcılar arasında şaşkınlığa neden olmakta ve birçok rapor ve yorumu beraberinde getirmektedir.

Hata Sadece OpenAI’de Değil

Başkan kimliğiyle ilgili hatalar sadece OpenAI ile sınırlı değil. Meta ve Google gibi rakip firmalar da benzer zorluklarla karşı karşıya. Örneğin, Google’ın Gemini modeli, politik sorulardan kaçınıp kullanıcıları kendi araştırmalarını yapmaya teşvik etmektedir. Bu durum, yapay zeka sistemlerinin güvenilir kaynaklar olarak kullanılabilirliğini tartışmaları beraberinde getirmektedir.

BBC’nin yaptığı bir araştırma, yapay zeka araçlarının ürettiği yanıtların yarısından fazlasının uydurma alıntılar ve yanlış iddialar içerdiğini ortaya koymuştur. Columbia Üniversitesi’nin Tow Merkezi’nin analizleri de bu bulguları doğrulamakta ve yapay zeka teknolojilerinin halen güvenilir olmadığını belirtmektedir.

Yapay zeka sistemlerinin gelişmiş olmasına rağmen, doğru ve güvenilir bilgi sağlama konusunda ciddi eksiklikler yaşandığı açıkça görülmektedir.

Related Posts

Savaş tarihinde F-35 dönemi!

İsrail, İran’a yönelik tarihî saldırıda ilk kez hayalet savaş uçağı F-35’leri kullandı. 100’den fazla hedef görünmeden vuruldu. Türkiye ise S-400 alımı nedeniyle bu uçaklardan dışlanmıştı.

Saldırılar Gazze’yi unutturmasın

Madleen Gemisi’nin Gazze’ye ulaşma mücadelesinin ardından Refah’a gitmek isteyen aktivistler, uluslararası kamuoyunun odağını Gazze’ye çevirmeyi başardı. Ancak ne var ki, İsrail’in İran’a yönelik son saldırısı, zulmün adeta önüne geçti. Son yaşananların Gazze’ye yönelik zulmü perdelediğine dikkat çeken isimler, “Bu saldırılar Gazze’yi unutturmasın” çağrısı yaptı.

Bakan Fidan mevkidaşlarıyla görüştü

Bakan Fidan, Azerbaycan ve Mısırlı mevkidaşları ile görüştü.

Hindistan’da düşen uçağın kara kutusuna ulaşıldı: Ölenlerin sayısı 270’e yükseldi

Hindistan’da meydana gelen uçak kazasında yaşamını yitirenlerin sayısı 270’e yükseldi.

Son dakika | İsrail’den Tebriz’e yeni saldırı!

İran ve İsrail arasındaki gerilim, geçtiğimiz günlerde sıcak savaşa dönüşürken İsrail, sabaha karşı gerçekleşen İran’ın misilleme saldırısının ardından yeniden Tebriz’i vurmaya başladı. İsrail’in Tebriz’e saldırısının saat 12.00’da başladığı …

Natanz’da nükleer sızıntı var

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, İsrail’in vurduğu Natanz Nükleer Tesisinde sızıntı tespit edildiğini duyurdu: “Tesiste radyolojik ve kimyasal kirlilik mevcut. Bu durum, hem çalışanlar hem de çevre açısından önemli bir sağlık ve güvenlik riski oluşturabilir.”